Hypnotherapie

Hypnotherapie:


Hypnotherapie is een therapie die je bij psychische en emotionele klachten kan toepassen. Daarnaast ook prima toe te passen bij stoppen met roken en gewichtsbeheersing of andere gewoonten.


Door hypnose te gebruiken kom je in een hypnotische staat (trance). Je behoudt ten aller tijde de controle over jezelf dat in tegenstelling van wat je misschien gehoord hebt of wat je op tv voorbij hebt zien komen.


Doordat je in trance/ in hypnose bent tijdens deze therapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kun je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven en zo je doelen te behalen.


Hoe je daar komt? Onder begeleiding van mij krijg je wanneer je in een diepe trance bent, meer inzicht en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen lichaam en geest beter worden aangesproken.


Denk bijvoorbeeld aan het leren omgaan met emoties en het benutten van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. Wanneer je als cliënt goed gemotiveerd bent en je inzet voor verandering, kan vaak al op korte termijn positieve resultaten bereikt worden. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe diep je klacht geworteld is en of je gaande weg zijsporen tegenkomt die van belang zijn.


Er bestaan binnen de hypnotherapie verschillende technieken zoals onder andere regressie (therapie met innerlijk bewuste) en zelfhypnose. Hypnotherapie is een therapie die op zichzelf kan staan maar kan ook als een waardevolle ondersteuning bij reguliere therapie trajecten.