Innerlijk Kind

Wat is jouw innerlijke kind?


Je innerlijke kind is het deel van jou dat gevormd is tijdens je kindertijd. Het omvat alle ervaringen, emoties, en overtuigingen die je als kind hebt opgedaan. Deze ervaringen kunnen positief of negatief zijn en hebben invloed op hoe je jezelf ziet, hoe je in relaties staat, en hoe je de wereld om je heen ervaart.


Wanneer je je innerlijke kind gaat helen, betekent dit dat je bewust aandacht besteedt aan deze ervaringen en emoties, zodat je de negatieve invloeden kunt verminderen en de positieve kunt versterken. Op die manier kun je meer rust, geluk en vrijheid ervaren in je dagelijks leven.


Je innerlijke kind kan je blokkeren in je persoonlijke ontwikkeling omdat het onverwerkte emoties en trauma's uit je kindertijd kan bevatten die je belemmeren om te groeien en je volledige potentieel te bereiken. Als je bijvoorbeeld als kind vaak kritiek kreeg en het gevoel had dat je niet goed genoeg was, kan dit ervoor zorgen dat je als volwassene nog steeds een laag zelfbeeld hebt en moeite hebt om jezelf te waarderen.

Ook kan het zijn dat je jezelf afhankelijk maakt van anderen omdat je in je kindertijd niet genoeg liefde en aandacht kreeg. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat je moeite hebt om grenzen te stellen en je eigen behoeften te communiceren. Door je innerlijke kind te helen kun je deze blokkades opheffen en een diepere verbinding maken met jezelf en anderen, waardoor je persoonlijke ontwikkeling en groei kunnen versnellen.


Tijdens de therapiesessies leer je verbinding te maken met je innerlijk kind, werk je aan erkenning en acceptatie.


Door te werken aan jezelf (doormiddel van de therapiesessies en opdrachten die je thuis maakt en we samen weer bespreken), jezelf liefde te kunnen geven en jezelf te vergeven, leer je content te zijn met je innerlijk kind en vanuit je volwassen ik te reageren en te leven.